Forró nyár: a nagykovácsi kereszt után felgyújtottak egy kiskunlacházi színpadot is, mert többeket zavarhatott a hangos zene

2023. augusztus 24. – 05:00

Másolás

Vágólapra másolva

„2023. Magyarország, Kiskunlacháza. Valaki, vagy valakik úgy döntöttek így oldják meg a problémát…”

– írja bejegyzésében Répás József polgármester Kiskunlacháza közösségi oldalán, a leégett színpad fényképe alá.

A leégett színpad – Fotó: Kiskunlacháza önkormányzata / Facebook
A leégett színpad – Fotó: Kiskunlacháza önkormányzata / Facebook

Mint hozzáteszi: „Lehet más a véleményem, eltérőek a nézeteim, de nem pusztítok! Belegondolt az elkövető abba, hogy mi történik, ha a tűz nem áll meg a színpad szélénél? Szárazabb időszakban akár az egész part az élővilágával együtt a tűz martaléka lehetett volna.”

Lapunk megkereste a polgármestert, aki elmondta, hogy egyelőre annyit tudni, hogy a katasztrófavédelem mintavételei alapján a rendőrség nyomoz, és mivel a színpadot valószínűleg leöntötték valamilyen anyaggal, megalapozott a gyújtogatás gyanúja. Gyanúsított még nincs.

Répás József elismerte, hogy egy vállalkozó a helyszínen nyári rendezvényeket tartott szombatonként, és vita volt arról, hogy ezek a rendezvények mennyire hangosak, mennyire zavarják a környéken élőket. Hozzátette, hogy elhangzottak pró és kontra érvek, most az önkormányzat vizsgálja a zajrendelet módosítását. Mint mondta: az arany középutat szeretnék megtalálni, hogy senkinek az érdeke ne sérüljön.

Egy olvasónk arról írt, hogy koncertek, egésznapos programok is voltak a helyszínen, de az igazán zavaró az, hogy egy önkormányzati rendelettel lehetővé tették, hogy hajnal kettőig tarthassanak a koncertek. Több helybéli tiltakozott az éjjeli hangos zene miatt, a rendőrséget is hívták időnként, a jegyzőnek is írtak. Pénteken mindenesetre fórumot tartanak a helyszínen.

Mint arról beszámoltunk, nem ez az első, vitán alapuló gyújtogatás a főváros környékén: Nagykovácsiban egy nagy-szénási hegytetőn felgyújtott kereszt borzolja a kedélyeket. Ott a vita alapja, hogy a Nagy-Szénás érintett része fokozottan védett, Európa diplomás terület, ahova néhány éve ismeretlenek engedély, és megfelelő alap nélkül nélkül állították fel a keresztet, ami azóta párszor ki is dőlt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!