Megdőlt a hajnali melegrekord: csak 24,8 fokig hűlt le a levegő a János-hegyen

2023. augusztus 23. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban kedden: a János-hegyen csak 24,8 Celsius-fokig tudott lehűlni a levegő hajnalra, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezzel új fővárosi legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord született, 2000-ben ezen a napon Budapest belterületén jegyeztek fel 23,6 fokos szélsőértéket.

Kedden egész nap jellemző volt a meleg, fülledt levegő, amely az egész Kárpát-medencét kitölti. Az éjszakai órákban is csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudott felfrissülni az idő, többfelé 20 fok felett maradt a hőmérséklet, így a trópusi éjszaka kritériuma is teljesült.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, met.hu
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, met.hu

Szerdán 29 és 36 fok között alakulnak a csúcsértékek. Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, legfeljebb az Északi-középhegység térségében és délkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, írja az Időkép. A csúcsértékek 29–35 fok között alakulnak.

Eső pénteken sem várható, legfeljebb északnyugatra sodródhat be egy-egy zápor, zivatar a délután folyamán. A déli-délnyugati szél északnyugaton átmenetileg megélénkülhet. Napközben a hőmérséklet 29–36 fokig emelkedhet.

Szombaton napközben még szintén hőség várható, északon, északnyugaton viszont késő délután és este már kialakulhatnak záporok és akár heves zivatarok is. A Dunántúlon megélénkül a déli szél, a csúcshőmérséklet 30–36 fok között valószínű. Vasárnap egy heves zivatarokkal érkező hidegfront vethet véget a hőségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!