Harminc év után otthagyta az oktatást és buszsofőrnek állt egy somogyi tanárnő

2023. augusztus 22. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Három női buszvezetője is van a Kaposvári Közlekedési Zrt.-nek: ketten kamionról váltottak, harmadik társuk pedig a krétát cserélte kormányra – írja a Sonline.hu.

„Harminc éven át dolgoztam tanárként, a párom dolgozott buszon, az ő hatására váltottam” – mesélte a lapnak Baranyai Ildikó. Július óta dolgozik a cégnél, helyi járatokon teljesít szolgálatot. A harminc évig pedagógusként dolgozó Baranyai elmondta, hogy nagyon szeret tanulni, ezért örült az új kihívásnak.

„Nagyon szeretek vezetni, menni, uralni a gépet, a mérete ellenére nagyon finoman lehet vele játszani, ez nagyon izgalmas”

– mesélte új szakmája izgalmairól. Eddigi pályája során rossz visszajelzést és bizonytalanságot még nem tapasztalt azért, mert nő vezeti a buszt, cserébe viszont sok pozitív visszajelzés érkezett hozzá. Hasonló tapasztalatai vannak a másik két női buszsofőrnek is. „Szeretnek minket, mert mosolygósak vagyunk” – fogalmazott Szabó Veronika.

Baranyai Ildikó szakmaváltásának okaként nem beszélt arról, hogy az oktatásban tapasztalt nyomás miatt váltott volna, azonban a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium egykori tanára a hajtás és a szorongás miatt hagyta ott a pályát. A matek–fizikai szakos Nagy Dávid ásót ragadott, és sírásónak állt. „A próbanapom nagyon jó hangulatban telt. Talán furcsa, de úgy éreztem, többet nevettem a kollégákkal, mint az elmúlt években összesen” – mesélte. Az ő történetét bővebben ebben a cikkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!