Egy matek–fizika szakos tanár elment sírásónak, és ez szerinte is szimbolikus

2023. augusztus 14. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

„A próbanapom nagyon jó hangulatban telt. Talán furcsa, de úgy éreztem, többet nevettem a kollégákkal, mint az elmúlt években összesen”

– mondta a Válaszonline-nak Nagy Dávid, aki egy évvel ezelőtt hagyta ott fizika–matematika szakos tanári állását, azóta sírásóként dolgozik.

A Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium egykori tanára azt mondja, nem volt biztos benne, hogy alkalmas lesz-e erre a megterhelő munkára. Felkavaró élmények során van túl, a döntés szerinte mégis jónak bizonyult, azóta kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak a napjai, és több időt tud a családjára fordítani.

Nagy Dávid a riportban úgy fogalmaz, mindig is a hivatásának érezte a tanárságot, de belülről egyre jobban emésztette, hogy a munkáját nem képes azon a színvonalon végezni, ahogyan azt a saját tanáraitól látta. Nehezen tartotta a tantervet, nehéz volt felkészülnie az órákra, és a nagy hajtásban néha teljesen elveszett. Amikor már annyira szorongott, hogy azt érezte, az egész életére is rámehet, eldöntötte, hogy munkát vált.

Elkezdett állás után nézni, először felmerült, hogy a hobbiként űzött robotika vagy programozás területén helyezkedik el, és egy zöldséges is nyílt a közelében, ahová a tanári fizetésnél jóval többért kerestek munkatársat. Aztán amikor szembejött vele egy temetői munkát kínáló hirdetés, mégis azt választotta.

„A próbanapomon három urnás temetés volt, ami után egy csomó borravalót kaptunk. Aznap azzal a tudattal mentem haza, hogy többé nem okoz majd fejtörést, hogy vehetek-e a feleségemnek valami apróságot, vagy akár egy doboz sört magamnak. A tanári fizetésből ilyesmire nemigen tellett, csínján kellett bánni vele” – mesélte a férfi, aki szerint a pályamódosításának „tagadhatatlanul lehet némi szimbolikája”, hiszen sokan temetik most a közoktatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!