Bár nem tiltja semmi, a polgármester szerint se lehet fürdeni a Balatonban a BalaLand előtt

2023. augusztus 22. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Annál a tízméteres parti sávnál akciózott a Párbeszéd-Zöldek, amit a 7 milliárd forint állami támogatással megsegített, márciusban átadott szántódi Balaland-komplexumnál alakítottak ki. A párt politikusai ott akartak strandolni, de kiderült se a polgármester, se az üzemeltető szerint nem lehetne ott fürdeni.

Az üzemeltetőként bemutatkozó férfi elmondta a fürdőruhában érkező Tordai Bencének, hogy a területet nem lehet szabadstrandként kezelni. A férfi fel is hívta a település polgármesterét, Vizvári Attilát, aki elmondta, hogy

bár nyugodtan sétálgathatnak azon a szakaszon, de a terület nem kijelölt fürdőhely, így nem mehetnek be a vízbe.

Tordai Bence azzal védekezett, hogy a jogszabály szerint, ahol táblával nem tiltják, ott kijelölt fürdőhely van. A polgármester tartózkodott attól, hogy „ilyen jogi dolgokba belemenjen”, mert nem jogász. Ezzel Vizvári le is zárta a beszélgetést, mert ahogy fogalmazott „nem kívánok semmilyen egy-egy mondatomból kiragadott, különböző lapokban megjelent cikkeket látni”.

Miután a Párbeszéd politikusai megkérdezték meddig tart az a bizonyos tíz méter, az üzemeltető csak annyit mondott: „Az mondjuk ott öt, az meg egy másik öt, körülbelül”. Hozzátette, hogy bárki bejöhet a kapun, mindenkit beengednek. A politikusok egyébként kiláncolták a területet körbevevő kerítés ajtaját és a tiltás ellenére fürdőzni kezdtek. A Párbeszéd-Zöldek azt írja közleményében, hogytöbb turista is bement a területre és strandolni kezdett.

A Párbeszéd-Zöldek politikusai azt a partszakaszt tesztelték, amiről korábban Szepesi Richárd, Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanberuházója már elmondta, hogy bárki bemehet, lehet sétálni a parton, de nem lehet fürdőzni. Szepesi arról is beszélt, hogy nekik nem volt kötelező szabadon hagyniuk azt a 10 métert. A BalaLand először azzal került be a hírekbe, hogy a Balaland építésekor csak egy három méteres sávot hagytak szabadon. Erről kiderült, hogy az önkormányzat kért egy 3 méteres, a közútról szabadon bejárható utat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!