Kínaiak építenek üzemet Kaposváron 23 milliárd forintból

2023. augusztus 21. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Gyárat alapít Kaposváron a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó kínai Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd. Az üzem a tervek szerint több mint 60 millió euróból ( mintegy 23 milliárd forint) épül meg, a jövő év végéig megkezdi tevékenységét, egyidejűleg ez lesz a kínai cég európai logisztikai központja is.

A beruházást két ütemben valósítják meg. Éves szinten 80 millió eurós árbevételt terveznek, több mint 200 munkahelyet teremtve. A cég az európai piacban óriási növekedési potenciált lát. Azért alapítanak itt gyárat az Egyesült Államok és Malajzia után, mert Magyarország a kontinens közepén helyezkedik el jó közlekedési lehetőségekkel.

A beruházó vállalatot 2000-ben alapították, fő profilja a lineáris mozgatást elősegítő termékek fejlesztése, gyártása és értékesítése. A cég termékei okos irodai és egészségügyi ápolási berendezésekhez, házakhoz, ipari automatizációhoz nyújtanak lineáris mozgatóerőt.

Az új magyar gyárban évente 500 ezer okos irodai mozgatórendszert és 150 ezer darab egészségügyi mozgatási rendszert tervez gyártani. Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere ünnepnek nevezte a város gyarapodását szolgáló új beruházást. Szita szerint a város 170 hektáron elterülő Északi Ipari Parkjának első „fecskéje” lesz a kínai cég 10 hektáron elterülő új beruházása. Minden segítséget meg fognak kapni, hogy a következő év vége felé már a szalagot vághassák át – ígérte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!