Ha talált egy elmenekült kutyát a tűzijátékok után, Mol-kutaknál megtudhatja, ki a gazdája

2023. augusztus 19. – 13:53

Másolás

Vágólapra másolva

Ha augusztus 20., akkor tűzijáték, és ha tűzijáték, akkor pánikoló állatok. Ezt valószínűleg a legtöbb állattulajdonos nagyon jól tudja, de azt talán nem, hogy ha egy aggódó kutya elszökik, akkor a Mol benzinkútjain le tudják ellenőrizni a mikrocsipjét, hogy hamar hazakerüljön.

A cég közleménye szerint 2018 óta (akkor indult a program) már 1450 kutyát vittek be valamelyik töltőállomásra, és 1140-nek volt is csipje. Miután ez kiderült, az online adatbázisban gyorsan meg is találták a gazdákat. A program 50 kúttal indult, ma már 204 állomáson működik – majdnem a Mol-kutak felén.

Ehhez persze fontos, hogy a kutyába kerüljön mikrocsip (ami egyébként kötelező is), de van még néhány praktika, amit érdemes alkalmazni így tűzijátéközön idején. Az egyik legfontosabb, hogy ha teheti, ne vigye el ünnepi rendezvényre a kutyáját, mert a robbanásoktól, villanásoktól bepánikolhat. Emellett érdemes a nyakörvre, hámra bilétát akasztani, amin feltünteti az elérhetőségét. Ha esetleg elszökik a kutya, akkor 10 km-es távolságban érdemes keresni, mert ilyenkor hajlamosak nagyobb távokat is megtenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!