Hasznos tudnivalók kutyásoknak a tűzijáték idejére

2021. augusztus 20. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus 20-át tradicionálisan mindenhol tűzijátékkal ünneplik országszerte, aminek az emberek egy része nagyon örül, a kutyák többsége viszont kevésbé. Ezért gyorsan összeszedtünk minden fontos tudnivalót a mai estéhez, ami a kutyákat érinti.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület közleményében azt írták, hogy a tűzijáték okozta sokkhatás miatt a háziállatok félelemből haraphatnak vagy támadhatnak is, ezért azt ajánlják a gazdiknak, hogy a durrogtatás idejére zárt, hangtompított helyre vigyék az állatot.

Az ünnepi rendezvényekre senki se vigyen kutyát, hiszen bepánikolhatnak. A biztonság kedvéért mindenki rakjon a gazdi elérhetőségét feltűntető bilétát az állat nyakába, hogy ha esetleg elszökik, könnyebb legyen beazonosítani. Ha esetleg elszökik a kutya, akkor 10 km-es távolságban érdemes keresni, mert ilyenkor hajlamosak nagyobb távokat is megtenni.

A Mol is beszállt a kutyamentő akcióba az ünnepre, és közölték, hogy országszerte 120 töltőállomáson találhatnak az emberek ingyenes mikrochip-leolvasót, amivel könnyen be lehet azonosítani az elkóborolt állatokat.

Csak tavaly szilveszter éjszaka összesen 91 kutyát vittek be a töltőállomásra, amelyek többsége gyorsan vissza is került gazdájához. A mikrochip-leolvasók kihelyezése óta, az elmúlt másfél évben több mint 2000 kutyát sikerült azonosítani a MOL töltőállomásokon.

A mikrocsip-leolvasóval rendelkező benzinkutak listáját a töltőállomáskeresőn vagy a Mol Go applikáción keresztül lehet megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!