Honvédkórház: Túl sokan szülnének egyszerre a szélsőséges időjárás miatt, ezért zárt be a szülészet

2023. augusztus 19. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítette a Honvédkórház a szülészet ideiglenes bezárásáról szóló hírét a weboldalán, magyarázatot adva arról, miért nem fogad szülő nőket augusztus 18. 11 óra és augusztus 20. 12 óra között. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kiadott határozat szövege szerint az ellátást az intézmény orvosigazgatója, dr. Vendrei Gábor mondta le kapacitáshiányra hivatkozva. A mostani frissítésből kiderül, a kapacitáshiány azt jelenti, hogy túl sokan akartak egyszerre szülni, ennek pedig valószínűleg az időjárási front az oka. Azt írják:

„Kórházunk szülészeti osztályán minden feltétel rendelkezésre áll, és teljes személyzettel, összesen 70 ágyon tudjuk fogadni a hozzánk érkező szülő nőket. A tegnapi napon az a helyzet állt elő, hogy

a megnövekedett szülésszám miatt – mely magyarázható a szélsőséges időjárási körülményekkel is – az összes szülészeti ágyunk foglalttá vált.

Ennek okán és a biztonságos betegellátás érdekében, vasárnap 12 óráig szükségessé vált más intézmények szülészeti osztályára irányítani a pácienseket. Egy komplikációmentesen lezajló szülés esetén, 2-3 napon belül hazabocsájtható az édesanya és az újszülött, emiatt döntöttünk a kétnapos átirányítás kérvényezése mellett, melynek végére vélhetően már rendelkezésre fog állni a szükséges kapacitás.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!