Két napig nem lehet szülni a Honvédkórházban kapacitásgondok miatt

2023. augusztus 19. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus 18. 11 óra és augusztus 20. 12 óra között nem fogad szülő nőket a fővárosi Honvédkórház – derült ki olvasóink leveléből, illetve a kórház honlapjára feltöltött határozatból. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kiadott határozat szövege szerint az ellátást az intézmény orvosigazgatója, dr. Vendrei Gábor mondta le kapacitáshiányra hivatkozva.

Fotó: Mhek.hu
Fotó: Mhek.hu

A II. progresszivitás szintű helyettesítésre az Uzsoki, a Kistarcsai Flór Ferenc és a Váci Jávorszky Ödön Kórházat jelölték ki, III. szintű progresszivitási szintre pedig a Semmelweis Egyetem Klinikai Központot. A progresszivitási szintek azt esetek bonyolultságát, a szükséges személyi és tárgyi ellátottság mértékét jelzik.

Egy olvasónk arról beszélt, hogy a kapacitáshiány azért keletkezett, mert hirtelen nagyon sokan szültek az intézményben előző nap. Velük például egy aktuális CTG vizsgálat után közölték, hogy vasárnapig biztosan nem lehet ott szülni. „Mi területileg is ide tartozunk, ide jártunk vizsgálatokra, itt dolgozik a gondozó orvosunk is, voltunk szülésfelkészítőn a kórházban, ahol megismerhettük az itteni protokollt és amellett, hogy tudjuk, nem biztos kinél szülünk, próbáltuk minél jobban megismerni a helyszínt, az orvosokat, mivel kell készülni. (…) Eddig mi teljesen elégedettek voltunk minden hiányossága ellenére is az állami egészségüggyel, de azért így az utolsó pillanatban ezt nagyon felháborítónak tartjuk” – írták.

Kerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot, illetve a Honvédkórházat, hogy megtudjuk, mi vezetett kapacitáshiányhoz – amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

A magyarországi állami szülészeti ellátással nemrég részletesen foglalkoztunk, többek között ebben a cikkünkben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!