Még a nap is kisüt Szent István ünnepén

2023. augusztus 19. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton nagy esőkre számíthatunk egy közeli hideg örvény és az országra rátelepült bárikus mocsár miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Ez röviden annyit jelent, hogy jók a feltételek záporok, zivatarok kialakulására.

Szombat hajnalban leginkább az ország nyugati és déli részén kell esőre, viharra számítani, napközben viszont már minden régióba megérkeznek az esőfelhők. De gyorsan fel tud majd száradni, mert több órára is kisüthet majd a nap, és 29–33 fok között lesz a hőmérséklet – tehát marad a fülledt, párás idő. A zivatarokat valószínűleg felhőszakadás fogja kísérni, azaz hirtelen, rövid idő alatt sok csapadék hullik majd.

Vasárnap, augusztus 20-án egy anticiklon nyúl be a Kárpát-medencébe, ami megnyugtatja a légköri kedélyeket, így a tavalyi bizonytalanságokkal ellentétben idén nem kell attól tartani, hogy elmossa egy vihar az ünnepségeket, tűzijátékokat. A jelenlegi előrejelzések szerint az ország nagy részén száraz, napos időre számíthatunk, 30–34 fok lehet majd, de északkeleten viszont előfordulhatnak futózáporok, zivatarok.

Hétfőn hasonló lesz a helyzet, csak egy kicsit melegebb lesz: a nap hét ágra süt majd, 31–35 fokra számíthatunk. Kedden kicsit enyhül a helyzet, néhol bekúszik egy-egy felhő a képbe, így egy fagyos 28–33 fokra zuhan a várható hőmérséklet

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!