Dicséretet és jutalmat kaptak a GTA Dunakeszi rendőrei

2023. augusztus 18. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Dicséretben és jutalomban részesítette Pest vármegye rendőrfőkapitánya Büki Renáta és Gál Zsombor őrmestert. Ők voltak, akik augusztus elején üldözőbe vették azt a sofőrt, aki a hang- és fényjelzésük ellenére inkább a gázba taposott, esetenként 200 km/óra sebességgel száguldva tova az M2-es autópályán egy Mercedesben.

Büki Renáta és Gál Zsombor – Fotó: Magyar Rendőrség Büki Renáta és Gál Zsombor – Fotó: Magyar Rendőrség
Büki Renáta és Gál Zsombor – Fotó: Magyar Rendőrség

„Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom” – mondta az eset után Gál Zsombor, a Váci Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki a rendőrautót vezette Dunakeszinél, és akire ráhúzta a kormányt a menekülő mercis.

A férfi megpróbálta megelőzni a rendőrautót, de nekiütközött, így az lesodródott a leállósávba.

Ekkor a menekülő férfi rárántotta a kormányt a vele egy vonalban haladó rendőrautóra,

a rendőr a fékbe taposott, hogy elkerülje az ütközést, így az üldözött sofőr a beton sávelválasztónak hajtott. Ettől kiszakadt a bal első kereke, így a bicegő gépjármű a leállósávban fejezte be útját, ahol körülvették a rendőrautók és az azokból kipattanó rendőrök.

A férfit a rendőrök fegyverüket elővéve felszólították, hogy szálljon ki, de neki esze ágában sem volt, fejben még tovább menekült,

ám a rendőrök kihúzták a járműből. A sofőr ezután azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Megbilincselték, előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol kiderült, hogy már eleve el volt tiltva a vezetéstől.

Az üldözésben részt vevő rendőrökkel szemben rendkívüli esetekben szokásos vizsgálat indult. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a vizsgálat lezárult, és kiderítette, hogy a rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A reagálóképességből és helyzetfelismerésből kiválóra vizsgázott rendőröket Lauda Zoltán r. dandártábornok 2023. augusztus 16-án méltatta, intézkedésükért az általa irányított egység minden tagja nevében köszönetét fejezte ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!