Pesty László: Vannak bizonyítékok a NER-es bűncselekményekre, amelyek alapján beazonosíthatók az elkövetők is

2023. augusztus 18. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Bizonyos kegyelt nagyurak rámutatnak egy vállalkozásra, panzióra, villára, és azt mondják a tulajdonosnak, hogy barátocskám, nem ártana neked egy tulajdonostárs” – mondta Pesty László filmrendező és producer a Magyar Hangnak adott interjújában. „Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 35 évvel ezelőtt, amikor a Fidesz megalakult, és 13 évvel ezelőtt, amikor a választók akaratából megkaptuk a hatalmat, nem erről volt szó. Pestiesen szólva: nem ez volt megdumálva!”

Az egy héttel a Fidesz 1988-as alapítása után pártba lépett, fideszes Pesty mostanában azzal került be a hírekbe, hogy egyre több platformon kritizálta a kormány politikáját. Tusványoson azt mondta: a Lölő-jelenség Magyarországon az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét. Ez szerinte förtelem. Ugyanakkor azt is mondta: „Fideszes voltam, fideszes vagyok, fideszes maradok, míg élek, épp ezért kötelességem akár konfliktusokat vállalva is kiállni a közösségemért”.

A Magyar Hangnak adott interjújában folytatta a „Lölő-jelenség” fejtegetését: „a Lölő-jelenséget – vagyis azt, amikor tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot”.

Mondandóját azzal támasztotta alá, hogy tud bizonyítékokról, például videó- és hangfelvételekről, adatbázisokról, dokumentumokról, amelyek alapján beazonosíthatók a bűncselekmények, azok nagyságrendje, valamint az elkövetők. Szerinte a lopásért, zsarolásért börtönbüntetés jár, évek, nehéz vasban.

Pesty László úgy látja, a Fidesznek több olyan vezetője van, akik „fészkelődnek” a Lölő-jelenség miatt: „Azt szeretném, ha jó lelkiismerettel szavazhatnék a Fideszre. Ehhez pedig az kell, hogy ezeket a vadhajtásokat levágjuk.” Szerinte ez a Fidesz ránézésre nem azonos 13 évvel ezelőtti önmagával. „Pálfordulás történt. No nem a párt magjában, hanem a párt arculatában.” Szerinte a Lölő-jelenség azért is káros, mert a Fidesz 90 százaléka nem ilyen emberekből áll, hanem talpig becsületes, keresztény jobboldaliakból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!