A Barátok közt Berényi Mikijét alakító színész feltalálta a dupla fizetés titkát új munkahelyén. Most elküldték

2023. augusztus 16. – 19:49

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hosszabbította meg Erdőkertes község önkormányzata a Barátok közt Berényi Mikijét játszó Szőke Zoltán szerződését a települési faluház élén, mert párhuzamosan egy másik munkára is leszerződött – írta ki Facebook-oldalára a község, amit a Blikk vett észre. A szerződés végével egy másik állást is felajánlottak volna neki, de azt nem fogadta el, így közös megegyezéssel távozik.

A történet ott kezdődött, hogy Szőke Zoltán 21 év televíziózás után felhagyott a színészi munkával, egy tanyára költözött, és 2021-ben az erdőkertesi művelődési ház vezetőjeként kezdett új életet. Ott a jelek szerint egy ideig jól végezte munkáját, aztán hatalmas, de nem túl titkos ügyeskedésbe kezdett.

Az önkormányzat szerint Szőke idén április 30-án kirúgta beosztottját, Bajáki Bernadettet a faluházból, majd május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele. Nem sokkal később, május 25-én Bajáki Bernadettet a kerepesi művelődési ház intézményvezetőjének nevezték ki. Június 2-án aztán a kerepesi művelődési ház Facebook-oldalán Szőke Zoltánt mint az intézmény művészeti vezetőjét mutatták be.

Magyarul a végső állapotban Szőke 8 órában dolgozott Erdőkertesen és 8 órában tanácsot adott Kerepesen, míg Bajáki 8 órában tanácsot adott Erdőkertesen, miközben 8 órát dolgozott Kerepesen. Az erdőkertesi önkormányzat korábban egyébként mindkettőjüket munkaidő-kedvezménnyel és költségtérítéssel támogatta, hogy elvégezzék a tanfolyamot, ami az intézményvezetéshez kell.

Az erdőkertesi képviselő-testület ezután megvétózta Bajáki visszafoglalkoztatását, és nem hosszabbította meg Szőke intézményvezetői megbízatását, a helyére pedig a szintén színész Szurdi Miklóst nevezték ki. Szurdi aztán még felkérte Szőkét, hogy legyen a település közművelődési munkatársa, de ő inkább a kerepesi tanácsadói állását választotta. Szerződése október 13-án szűnik meg, a munkavégzés alól addig felmentették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!