Utasította a munkatársát, hogy a targoncával nyomja össze a zsákot, amelyben a takarító feküdt

2023. augusztus 16. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés kísérletével vádol a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség egy dél-koreai vendégmunkást, a börtönbüntetés mellett kiutasítanák az országból.

A vádirat szerint a férfi 2020-ban egy komáromi csarnok építési területén dolgozott. Ismeretlen okokból arra utasította a takarítót, hogy másszon bele a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába.

A sértett nem akart a zsákba lépni, de a vádlott betolta őt, majd intett a targoncásnak, hogy a targoncával menjen oda, és nyomja össze a zsákot.

A targoncát vezető férfi az ügyészség közleménye szerint nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember fekszik. Ez csak akkor derült ki, amikor a takarító kiabálni kezdett. A szerencsétlenül járt férfit kiszabadították a takarófóliából, a targonca sofőrje pedig kihívta a mentőszolgálatot.

Fotó: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Fotó: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A bántalmazás módja az ügyészség szerint az életfontosságú szervek károsodása miatt alkalmas volt halált okozó sérülés okozására, ezért emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Dél-Koreában ismeretlen helyen tartózkodó férfival szemben. Azt indítványozta az ügyészség, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit távollétében börtönbüntetésre és Magyarország területéről történő kiutasításra ítélje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!