Borkai: Mitől nem ugyanolyan bűn a válás, mint a jachtos orgia?

2023. augusztus 16. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Borkai: „Megkérdezem, hogy az kiállhat [az emberek elé], aki isten színe előtt kimondta a boldogító igent, utána pedig elválnak egymástól? Vagy ezzel minden rendben van?”
Népszava: „Na de a válás és a jachtozás nem ugyanaz.”
Borkai: „Mitől nem?”

Ez a beszélgetés hangzik el egy ponton a videóinterjúban, amelyet a Népszava készített Borkai Zsolttal, Győr egykori polgármesterével. Borkai a beszélgetésben hosszan magyaráz arról: nem gondolja, hogy ő bármivel bűnösebb lenne, mint azok, akik elválnak. Amúgy teljesen nyugodtan kiállna a pedagógusnapon bármelyik győri iskolában a gyerekek elé beszédet mondani.

Az interjú apropója, hogy Borkai június elején belengette, hogy jövő tavasszal függetlenként ismét elindulna Győr polgármesteri címéért. Erről a pozícióról négy éve mondott le, miután kiderült, hogy üzletemberekkel és prostituáltakkal egy orgián vett részt az Adrián egy jachton. Az esetről videó készült, ami az akkori önkormányzati választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra.

Borkai most a Népszavának azt mondta, hogy azért ment el az orgiára, mert „halandók vagyunk”, az ügyet aztán később a családjával rendezni tudta. Szerinte csak az lett volna a kellemetlen, ha az egész váláshoz vezetett volna, de ezt el tudták kerülni.

Borkai szerint utódja, Dézsi András Csaba rossz útra térítette a várost, de azt nem akarta részletesen kifejteni, miért. Azt viszont leszögezte, hogy szerinte az ő idejében Győr bezzegvárosnak számított Magyarországon, most viszont már nem az. A teljes interjú Népszava-előfizetéssel itt nézhető meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!