A bíróság szerint rendben volt a rendőri intézkedés a tüntetésen, amelyen Hadházy megsérült a Karmelitánál

2023. augusztus 15. – 23:30

Másolás

Vágólapra másolva

Elutasította a bíróság Hadházy Ákos felülbírálati indítványát, amelyben a független országgyűlési képviselő az egyik tüntetés rendőri intézkedését sérelmezte – írja az MTI. A bíróság érvelése szerint a rendőrök semmilyen törvényt nem szegtek meg, amikor Hadházyval szemben felléptek.

Hadházy a momentumos képviselőkkel együtt még április 5-én bontott kordont a Karmelitánál, ahol egymásnak feszültek a rendőrökkel. Dulakodás alakult ki, amelyben Hadházy Ákos arca megsérült és vérezni kezdett.

Hadházy szerint ő semmilyen törvényt nem szegett meg a tüntetés alatt, és mivel parlamenti képviselő és mentelmi joga van, nem lehetett volna törvényesen kényszerintézkedést alkalmazni vele szemben. Hadházy ezért a vele dulakodó rendőrökkel szemben feljelentést tett hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás, hivatali visszaélés és aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt.

Hadházy feljelentését a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította, mert szerintük a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény. Hadházy ez ellen felülbírálati indítványt adott be, amelyet most a Budai Központi Kerületi Bíróság utasított el.

A bíróság szerint az intézkedő rendőrök a törvényeknek és az elöljáróik utasításának megfelelően hajtották végre feladatukat. Szerintük semmi nem utal arra, hogy a rendőrök szándékosan megszegték volna a hivatali kötelességüket, a Hadházy elleni kényszerintézkedés pedig törvényes volt.

Az április 5-i eseményekről szóló beszámolónk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!