Kövér László: Meg kell nyerni a halál kultúrája ellen vívott csatákat

2023. augusztus 13. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

Meg kell nyerni a politikai és szellemi csatákat is, melyeket a „nyugati világot elpusztítani akaró, Szent II. János Pál pápa megfogalmazása szerint a halál kultúrájának nevezett erő ellen kell megvívnunk” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap a 26. Szentkirály Szövetség Találkozón a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szentistvánon. A Szentkirály Szövetség olyan településeket tömörít, amelyek nevében szerepel valamelyik szentté avatott király neve, vagy utalás rájuk.

Kövér László szerint fontos, hogy az ország kimaradjon a szomszédban dúló háborúból, és másfél évnyi küzdelem után el tudjanak érni egy fegyverszünetet, majd egy békét – írja az MTI. Tudósításukból nem derül ki, hogy Kövér pontosan milyen feltételekkel tudna elképzelni békét, és átengedné-e Ukrajna egy részét Oroszországnak.

Kövér a beszédében részletesen beszélt a „halál kultúrája” ellen vívott háborúról, amelyben ennek a kultúrának a képviselői szerinte nemcsak az anyagi javainkat, de a lelkünket is meg akarják szerezni. A céljuk az, hogy elidegenítsék az embert önmagától, a családjától, valamint hitbéli és nemzeti közösségétől.

A halál kultúrájának hirdetői szerinte fel akarják számolni a nemzeteket és az azok védelmére hivatott nemzetállamokat. Ezen túl el akarják törölni a keresztény örökséget, amelyet Jézus hagyott a követőire, és Szent István király hagyott a magyarokra.

Kövér László nemrég azt nyilatkozta, őt nem érdekli, ki nyer az orosz–ukrán háborúban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!