Napok óta keresik az eltűnt kengurut Mór környékén, a párja bánatosan várja a farmon

2023. augusztus 12. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Egyik kengurunk úgy gondolta, hogy világot lát” – szerda délelőtt felhívás jelent meg a móri Doriniti Családi Farm Facebook-oldalán. A zárt karámból elszökött Jack, az ausztrál Benett-kenguru, már az egyik úton látták elugrálni a szomszédok. Napok óta keresik a kengurut, és bár több helyről is jelezték már, hogy látták az állatot, mire a farm munkatársai a helyszínre értek, nyoma veszett.

A Kemma.hu cikke szerint több civil szervezet is részt vesz a kutatásban: quadokkal, autókkal, hőkamerás drónokkal követték végig Jack útját, de még nem sikerült megtalálni. A kenguru párja, Jill szerda óta egész nap bánatosan ül a kerítés mellett, és a messzeségbe mered a farm vezetője szerint.

„A következő taktika, hogy a párja hangját visszük ki hangfallal. Ha valakinek van olyan vadhívója, amire lehet hangot tölteni és kölcsönadná nekünk a kereséshez, kérem keressen meg engem. Nem tudjuk biztosan mennyire ragaszkodik, de otthon úgy tűnt hogy nagyon. Sokszor összebújtak, puszilták egymást

– mondta a lapnak György Anita, a farm tulajdonosa.

Péntek este már a szomszéd tanyánál járt Jack, amikor nézeteltérésbe keveredett az ottani kutyával, gazdája szerint a lekövetett mozgása olyan, mintha keresné a hazautat. A keresést a helyiek nem adják fel, szombaton megtalálták a kenguru nyomait, így be tudtuk határolni azt a területet, amerre mozog.

György Anita arra figyelmeztetett mindenkit, ha valaki látja is Jacket, ne próbálja megsimogatni, ne közelítsen felé, mert elugrál. Nem támad, valószínűleg nagyon meg van ijedve, és rettenetesen félhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!