Bruttó 737 ezer forintért toboroznak őrvezetőket a lövész zászlóaljba

2023. augusztus 11. – 18:23

Bruttó 737 ezer forintért toboroznak őrvezetőket a lövész zászlóaljba
Kajári Ferenc, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség szentesi toborzórendezvényén 2023. augusztus 11-én – Fotó: Rosta Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Embert várunk a vasra!” – adta ki a jelszót Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter pénteken Szentesen. Őrvezetőket, toronylövészeket és lövész katonákat toboroznak a Lynx, azaz Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba.

A honvédelmi tárca vezetője arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy miniszteri jogkörével élve, a kiemelt feladathoz kiemelt illetményt állapított meg. A belépő őrvezetők havi bruttó 737 ezer forintot kapnak, ami

a 25 év alattiak számára akár nettó 600 ezer forint lehet.

Az egész zászlóaljnak – újaknak és a régieknek – „az egész beosztási láncon fel a zászlóalj parancsnokig” erre a szintre emelik az illetményét – tette hozzá.

Aki be akar lépni a seregbe, már az interneten is jelentkezhet, és szeptember 11-én Hódmezővásárhelyen a Kinizsi-dandárnál kell megjelenni, ahol az egészségügyi vizsgálat után hároméves szerződést kötnek, a kiképzés pedig szinte azonnal elindul. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint ezzel mindenki jól jár, de legjobban a magyar emberek járnak, mert „valóban ütőképes magyar haderő épül, amelyet komolyan kell venni mindenkinek, közel és távol”.

A honvédelmi miniszter arról is beszélt Szentesen, hogy korszakhatárhoz ért a nemzeti ellenálló-képesség növelése és a haderő folyamatos fejlesztése.

„A Magyar Honvédség átfegyverzése a legmodernebb, NATO-kompatibilis high-tech eszközökkel szemeink előtt valósul meg”

– fogalmazott. A megfelelő szervezeti és személyi döntések már megvannak ahhoz, hogy modern, magas harcértékű, jól vezetett és elszánt haderő biztosítsa a magyar emberek vagyonát, életét és kultúráját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!