Bontják és építik a Ludovikát, a felsőoktatás zászlóshajóját

2023. augusztus 10. – 07:50

Bontják és építik a Ludovikát, a felsőoktatás zászlóshajóját
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem modern szárnya Fotó: MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Munkagépek dolgoznak a budapesti Orczy út környékén található Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusán, ahol a Népszava szerint hamarosan Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központot építenek. Mint a lap hosszú cikkében írja, a jelenleg zajló, 312 millió forint költségű bontási munkálatok során már eltűnt a Természettudományi Múzeum és a Lovarda közötti volt tüdőgondozó, illetve iroda- és raktárépület jelentős része.

A tervek szerint ezek helyére kerül majd a Ludovika új alintézményének 23 ezer négyzetméteres épületegyüttese. A tervezésére kiírt pályázat szerint az új képzési központ esetében speciális tantermekkel, 127 főt befogadó tanszéki irodákkal, 220 kollégiumi férőhellyel, valamint kiszolgáló területekkel és parkolóval számoltak.

Bár Lázár János építési és közlekedési miniszter elsőként a Telexen bemutatott, beruházásokat összesítő listáján a katasztrófavédelmi képzési központ mellett a „Nem! Lezárni!” megjegyzés szerepelt, addig a régi épületek bontására vonatkozó tendert két hónappal ezután mégis kiírták. Az új egyetemi létesítmény felépítése is milliárdokba kerülhet, de a jelek szerint a kormány elszánt a Ludovika campus komplex megvalósításával kapcsolatban, amelynek teljes költségét korábban 45 milliárd forintra tették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!