Emberrabló ruandai férfit fogtak el Budapesten a rendőrség fejvadászai

2023. augusztus 8. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászai a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogtak el egy belga hatóságok által keresett 24 éves férfit, írja a Police.hu.

Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség – az Europol Magyar Összekötő Irodán, illetve a Belga FAST csoporton keresztül – kérte fel nyár elején a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát egy rendkívül súlyos, életellenes bűncselekmény elkövetőjének az elfogására. A 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában a „veszélyes” és az „erőszakos” jelző szerepelt. A belga társhatóság több más bűncselekmény mellett súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste.

Az antwerpeni nyomozók által felderített adatok szerint a ruandai állampolgárságú, fegyveres bűnöző felkutatásával kapcsolatosan beszerzett információk szálai Magyarországra vezettek. Mint azt a rendőrség fejvadászaival megosztották, az elkövető kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezett Magyarországon.

Az elkövető lehetséges felbukkanási helyeit nyár közepére sikerült a fejvadászoknak behatárolniuk, majd augusztus 4-ére akciót szerveztek az elfogására. Ehhez a TEK segítségét is igénybe vették, mivel feltételezni lehetett, hogy a férfi fegyvert tart magánál. Budapesten, egy VIII. kerületi ingatlanban fogták el, ez a lakás volt a rejtekhelye. A TEK munkatársainak felszólítására egyből megadta magát, nem tanúsított ellenállást.

A rendőrök a férfit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, majd őrizetbe vették. A belga hatóságoknak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!