Titokban egy fura szomszéd kidobhatta a kutyájukat a harmadikról, nyomoz a rendőrség

2023. augusztus 8. – 07:08

Másolás

Vágólapra másolva

Bizarr szomszédháborús történetet mutatott be a Blikk. Egy XIII. kerületi család úgy véli, egy szomszédjuk bemehetett a lakásukba abban a rövid időintervallumban, amíg nem voltak otthon, és egyszerűen kihajíthatta a kis testű bichon havanese kutyájukat a harmadik emeleti ablakból, vélhetően azért, mert zavarta az ugatása.

A lapnak megszólaló nő arról beszélt, egy nap a villamoson észrevette, véletlenül otthon hagyta a lakáskulcsát, ezért hazaszólt a férjének, hogy csak csukja be a lakásuk bejárati ajtaját, amikor elmegy otthonról, de nem zárja kulcsra azt. A férfi így is tett, és délelőtt tíz óra körül elment otthonról.

„Az ablakot ugyan nyitva hagytuk a konyhában, viszont hazaérve azonnal láttuk, hogy a rajta lévő szúnyogháló sértetlen volt, tehát valakinek fel és le kellett húznia azt. A kutya pedig magától oda fel sem tud ugrani. Kizárt, hogy véletlen baleset érte. Egy idegen betörő azért nem lehetett, mert nem tűnt el semmi a lakásból” – mondta a nő. Az egyik szomszédjukkal már az odaköltözésükkor, két évvel ezelőtt is volt összetűzésük, szerintük a szomszéd már akkor többször azzal fenyegetőzött, hogy feljelenti őket a zavaróan ugató kutyájuk miatt.

A nő most, miután holtan találták a háziállatot az ablak alatti 12 méteres mélységben a társasház előtti kövezeten, gyúlékony hangulatú levelet rakott ki a lépcsőházban, gyilkossággal vádolva a tettest. „Valaki a házból bejött a lakásomba és megölte a kutyánkat úgy, hogy az ablakból kidobta! (…) Te még nem ismersz engem, de addig nem nyugszom, míg ki nem derítem, ki voltál. Tudom, hogy itt laksz! Meg fogunk találni téged!” – írta. Aztán a papírra valaki azt írta válaszként: „Hazug g**i, te voltál”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állatkínzás miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, DNS-mintát is vettek. A nő állatvédők javaslatára kihantoltatta a kutyát, hátha a boncolás is mutat majd valamit arról, volt-e tettlegesség.

A nő az egyik, furán viselkedő szomszédjukat sejti az eset mögött, és a lapnak több lakó is azt mondta, nekik is adódtak problémáik a furcsán viselkedő lakóval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!