Kiöntött a Sajó, több út is járhatatlan Borsodban

2023. augusztus 8. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Több út járhatatlanná vált Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Sajó áradása miatt – írja az Útinform kedd reggeli közleménye alapján az MTI.

A folyó áradása miatt nem járható a Putnokról Borsodbótára vezető út a Sajó-híd és a sajóvelezdi elágazás között, valamint több kilométeres szakaszon a Putnokról Sajóvelezdre vezető mellékút a 26-os főút és Sajóvelezd között.

Borsodbóta, Sáta és Sajómercse települések a Bánréve–Ózd vagy a Vadna–Dédéstapolcsány-útvonalakról érhetőek el.

A megduzzadt Sajó Putnoknál augusztus 6-án – Fotó: Botond Iván / Időkép
A megduzzadt Sajó Putnoknál augusztus 6-án – Fotó: Botond Iván / Időkép

Járhatatlanná vált a Sajókaza és a 26-os főút közötti szakasz is, így a település a Kazincbarcika–Múcsony–Szuhakálló-útirány felől közelíthető meg. Az áradás miatt lezárták a sajógalgóci bekötőutat is, így a község Dubicsány irányából, egy földúton át közelíthető meg.

Az egész országban folyatódnak a védekezési munkák, a vízügyes szakemberek
nagy részét átvezényelték a Mura és a Dráva mellé. Közel száz vízügyes érkezett ide az ország egész területéről. 24 órában dolgoznak az említett folyók mellett, ha kell, az önkormányzatoknak is azonnal műszaki segítséget nyújtanak.

Az elmúlt napok rendkívüli csapadékmennyiségét okozó ciklon várhatóan még holnap reggelig térségünkben marad, de további, az elmúlt napokhoz képest nagy mennyiségű csapadékra már nem kell számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!