Menczer Tamás: Sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor

2023. augusztus 7. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákia első magyar miniszterelnöke, Ódor Lajos azt mondta pár nappal ezelőtt, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő nem maradt teljesen egyedül az EU-s csúcstalálkozókon, beszélgetnek vele, de a nézeteivel jobbára egyedül van. „Amiket ők keresztül akarnak vinni, azokkal vagy egyedül vannak, vagy annyi ország támogatja őket, amennyit egy kezemen meg tudok számolni. A pozíciója tehát nem túl kellemes” – mondta.

Erre reagált Menczer Tamás külügyi államtitkár, aki Facebook-posztjában azt írta, sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor. Megjegyezte, hogy Orbán harminc éve élvonalbeli politikus, és „nem kapta a miniszterelnöki széket, hanem éppen negyedszer nyert egymás után kétharmaddal”. Ezzel arra utalt, hogy Ódor Lajost nem a választópolgárok szavazták meg kormányfőnek Szlovákiában, hanem ügyvivő miniszterelnökként vezeti az országot egy átmeneti időszakban, a következő parlamenti választásokig.

Menczer szerint az összes nemzetközi válsággal kapcsolatban kiderült, hogy Orbán Viktornak van igaza. „Ezért van a nemzetközi politikában sokkal nagyobb súlya annál, amekkorát Magyarország mérete indokolna.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!