A vihar miatt Zadarban maradtak a Ryanair Budapestre készülő utasai

2023. augusztus 5. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

Zadarban és Budapesten ragadtak a Ryanair utasai, miután a légitársaság két gépe megsérült a szombat hajnali viharban.

A 24.hu információi szerint az egyik gép szombat reggel fél 9-kor repült volna az olaszországi Bariba, ám ez nem sikerült, és szombat délután a Budapest Airport kijelzőjén az állt, hogy 22:25-kor száll majd fel a gép.

Az Utazómajom portál arról számolt be, hogy az FR6521 számú Ryanair-járat 70 perc késéssel indult Budapestről Zadarba. A rossz időjárási körülmények miatt azonban egy óra körözés után úgy döntöttek, hogy Zadar helyett a biztonságosabb Zágrábban szállnak le. Erről a Zadarban várakozó utasokat nem értesítették. Helyszínen tartózkodó olvasójuk szerint a Ryanair nem ajánlott fel szállást, transzfert és egyéb segítséget. Az egyetlen információ, amit sms-ben kaptak, hogy keressenek szállást, és tegyék el a számlát, illetve hogy másnap este fél 12-kor újra megpróbálják őket hazahozni. Reggel egy újabb üzenet érkezett, miszerint törölhetik a foglalásukat, vagy átfoglalhatnak egy másik járatra. A kint lévők még bíznak abban, hogy ma éjszaka hazajutnak, a zadari reptér azonban nem tud ilyen „mentesítő” járatról.

A Budapest Airport Telexnek adott tájékoztatása szerint az éjszakai vihar komoly fennakadásokat és károkat okozott a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. Mint írják, a repülőtér forgalmát éjjel 1:45 és reggel 6:00 óra között teljesen fel kellett függeszteni, mert a szélsőséges időjárás miatt nem lett volna biztonságos a repülőgépek fel- és leszállása.

(24.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!