Bakteriális fertőzéssel került vissza a kórházba szívkatéteres beavatkozása után Körtvélyessy Zsolt

2023. augusztus 3. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Szívritmuszavarral, fáradékonysággal és enyhe szédüléssel küzdött Körtvélyessy Zsolt színművész, aki sokak számára ismerős lehet a 23 év után két éve véget ért Barátok köztből, ahol korábban Hoffer Józsit alakította. A 82 éves színművész a fenti panaszok miatt kivizsgáláson esett át, ami után július végén végre is hajtottak rajta egy két és fél órás katéterablációs eljárást, ami után másnap haza is engedték, két nappal később viszont vissza kellett mennie a kórházba, mert megduzzadt a sebe és belázasodott.

A katéterabláció egy olyan nem műtéti eljárás, amely során helyi érzéstelenítésben a combon keresztül speciális ablációs katétert vezetnek fel a szívbe, és a katéter végét felmelegítik. A Semmelweis.hu azt írja hogy a magas hőmérséklet miatt az adott pontban a szívritmuszavarért felelős sejtcsoportok elhalnak. Mivel az abláció mindig csak egy kicsi, meghatározott szívizomterületet érint, a későbbiekben nem rontja a szív összehúzódó képességét.

A Blikk utolérte a színészt, aki azt mondta, hogy a szíve már rendben lesz, de egy hetet még biztosan kórházban kell töltenie. „…elkaptam egy bakteriális fertőzést, és egyelőre nem ment le a gyulladás a szervezetemben. Még a tegnapi nap folyamán is nagyon rosszul voltam, rázott a hideg. Szerencsére ez mára elmúlt, jobban vagyok. Jelenleg háromféle antibiotikummal kezelnek, bízom benne, hogy hamarosan hazamehetek, és otthonról, egészségesen adhatok interjút” – mondta a lapnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!