Technikai okokra hivatkozva félbeszakították az Átlátszó Portik Tamással készített interjúját

2023. július 31. – 23:25

Másolás

Vágólapra másolva

Technikai okokra hivatkozva félbeszakították az Átlátszó Portik Tamással készített börtöninterjúját – számolt be az esetről a lap. Az Átlátszó szerint a beszélgetés 19. percében besétált egy „főfelügyelő úrnak” szólított egyenruhás férfi abba a helyiségbe, ahol az interjú zajlott, és technikai okokra hivatkozva leállíttatta a felvételt. A beszélgetés hétfőn 11 és 12 óra között valósult volna meg Skype-on keresztül.

A lap munkatársai hiába kérdezték, pontosan milyen technikai ok miatt kellett leállítani az interjút, erre nem kaptak választ. Ez annak fényében lehet furcsa, hogy előzetesen a börtönparancsnokság engedélyezte az interjút, amelyben a Portikról megjelent kötetről kérdezték a 90-es évek alvilági gyilkosságai miatt 2012 óta börtönben ülő Portik Tamást. A később telefonon, majd sms-ben megkeresett sajtóreferens is technikai hibával indokolta a megszakítást.

A korábban indexes, ma a HVG-nél dolgozó Dezső András által írt, Portik Tamásról szóló könyv kritikáját ebben a cikkünkben olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!