A veronai balesetben érintett cégvezetőtől szerzett be buszt Németh Szilárd birkózóakadémiája

2023. július 31. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Új céget alapított tavaly a 2017-ben Veronában balesetező buszos társaság vezetője, Czakó Tibor, és közbeszerzésen már értékesített is egy járművet a Németh Szilárd által vezetett csepeli birkózóakadémiának, írta a 24.hu.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) egy legalább 56 fős, 2012 decemberénél nem régebbi, legfeljebb 650 ezer kilométert futott buszt szeretett volna. A közbeszerzési kiírásra egyetlen ajánlatot adtak. Ez a Settebello Invest Vagyonkezelő Zrt.-től érkezett. Ez a cég Czakó Tibornak, a Pizolit Kft. ügyvezetőjének a tulajdona, még ha a közbeszerzési értesítőben nem is az ő elérhetőségei voltak megadva, mutatott rá a 24.hu.

Czakó Tibor és cégei ellen semmilyen elmarasztaló ítélet nem született, így minden további nélkül elindulhatnak közbeszerzéseken. A Pizolit Kft. korábban a Honvédelmi Minisztériumtól is kapott már megbízást 54,4 millió forintos értékben, de a buszbaleset óta egyetlen közbeszerzésen sem nyertek Czakó cégei.

A 24.hu próbálta megtudni a KIMBA-tól, hogy erkölcsileg elfogadhatónak tartják-e, hogy egy olyan cégtől vásárolnak, amelyik egy 18 ember halálával járó balesetnek volt a részese egy engedély nélkül átalakított busszal, de nem kaptak rá választ.

A buszt végül 39 370 000 forintért vásárolta meg a KIMBA, de az alapítvány azt sem árulta el, hogy milyen márkájú és évjáratú járműről van szó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!