300 millióért eladó Budapest Disney-kastélyának első emeleti műteremlakása

2023. július 28. – 13:40

300 millióért eladó Budapest Disney-kastélyának első emeleti műteremlakása
Fotó: Duna House

Másolás

Vágólapra másolva

Eladó a századfordulón épült László-villa teljes, 223 négyzetméteres első emeleti műteremlakása. Az épületet toronysüveges kialakítása és különleges hangulata miatt a köznyelvben Budapest Disney-kastélyaként emlegetik – derül ki a Duna House ingatlanközvetítő cég közleményéből.

A romantikus, neoromán és neogótikus építészeti stílusokat felvonultató ingatlan eredetileg műteremháznak épült, majd többször átépítették. Első tulajdonosa a magyar származású portréfestő, László Fülöp volt, aki I. Ferenc József osztrák császárról és a fiatal Erzsébet királynőről is készített képet.

Amikor László beházasodott az egyik leghíresebb ír sörgyáros családba, és feleségül vette Lucy Guinnesst, elég vagyont szerzett ahhoz, hogy 1897-ben egy monumentális villát építtessen Budapesten. A család aztán évek múlva kiköltözött a villából.

Fotó: Duna House
Fotó: Duna House

A 20. században több híres lakó is váltotta egymást: Molnár Ferenc író is volt albérlője a villának, és itt írta meg a Liliom című színművét, de lakott a villában Bajor Gizi színésznő is. A közelmúltban filmforgatások helyszíne is volt a villa, többek közt az Üvegtigris 3, a Géniusz: Picasso, a Houdini és a Jennifer Lawrence főszereplésével készült Vörös Veréb egyes jeleneteit is itt vették fel. A villáról itt olvashat további információkat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!