Harminc év után találták meg a soltvadkerti baltás gyilkost és társát

2023. július 27. – 09:50

Harminc év után találták meg a soltvadkerti baltás gyilkost és társát
A fotón az áldozat otthonának részlete látható egy 1993-as fényképen – Fotó: Ügyészség

Másolás

Vágólapra másolva

1993-ban idénymunkásként dolgozott Soltvadkerten egy román férfi és nő, akik megismerkedtek egy helyi idős asszonnyal, és nála szintén dolgoztak néhány napot. Szeptemberben azonban megszűntek a munkáik a településen, megélhetésük és lakhatásuk bizonytalanná vált, ezért elhatározták, hogy pénzt szereznek a nőtől.

Az ügyészség közleménye szerint a román pár a nő bizalmába férkőzött, ezért beengedte őket a házába, italozni és beszélgetni kezdtek, majd a férfi szódásüveggel többször megütötte az áldozatot. Mivel a nő egy időre elvesztette az eszméletét, az elkövetők átkutatták a házát, majd amikor magához tért, a férfi az ágyban talált baltával legalább háromszor nagy erővel fejbe verte, ezért az áldozat meghalt. Az alábbi videó a helyszíneléskor készült archív felvétel.

Mint kiderült, a soltvadkerti nő korábban megözvegyült, eladta férje szőlőműveléshez használt eszközeit, ezért jelentős mennyiségű készpénzt tartott otthon, amiről az elkövetők is tudtak. Végül 350 ezer forintot zsákmányoltak, majd gyorsan visszautaztak Romániába, a pénzt felélték, és évtizedekre eltűntek a hatóságok szeme elől, de az ilyen típusú bűncselekmények nem évülnek el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség ügyészség most nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja őket, és mindkettőjükkel szemben fegyházbüntetést kért. A letartóztatott román nő és a más ügyben külföldön fogva tartott férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!