A győri egyetem 370 millió forintért megvette Dzsudzsák Balázsék egészségügyi cégeit

2023. július 26. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

A győri Széchenyi István Egyetem vásárolta meg 370 millió forintért a korábban Dzsudzsák Balázs válogatott futballista és üzlettársai érdekeltségébe tartozó egészségügyi vállalkozásokat, tudta meg a 24.hu, miután a portál közérdekű adatigénylést nyújtott be a tavasszal megkötött üzlet részleteire vonatkozóan. A két cégről kiderült az is, hogy a 2019-es alapítás óta egyszer sem tudtak belőlük osztalékot kivenni az eddigi tulajdonosai.

Mint a lap írja, különös adásvételről van szó, mert bár az egyetemnek van egészség- és sporttudományi kara, ahol védőnőket, ápolókat, illetve egészségügyi szervezőket képeznek, a Rába Medical Invest Kft.-vel és a Rába Medical Center Kft. megvásárlásával egy, a győri ETO-Parkban található modern magánrendelőt vett át amelyben MR-készülék működik és elsősorban ortopéd- és baleseti sebészeti szakrendelést tartanak.

A cikk kitér arra is, hogy mivel a 25 millió forintot meghaladó tranzakciókat az Széchenyi István Egyetemért Alapítványnak is jóvá kellett hagynia, az ügyletről tudhatott Dzsudzsák barátja, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a tranzakció idején tagja volt az alapítvány kuratóriumának.

Az ügyben megszólaló egyetemi vezetés azzal magyarázta a jelenleg Debrecenben játszó Dzsudzsák érdekeltségébe tartozó cégcsoport megvásárlását, hogy az intézmény részt kíván venni a győri térség egészségügyi szolgáltatásainak biztosításában és a megvásárolt cégekben meglévő eszközök és technológia is ezt a törekvést erősíti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!