Szkinhedek támadtak csoportosan egy marokkói férfire, végrehajtandó börtönbüntetést kértek rájuk

2023. július 25. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz négy férfival és egy nővel szemben, akik 2020-ban egy marokkói férfira támadtak a származása miatt.

A vádirat szerint a vádlottak egy – „skinhead” stílusjegyekkel rendelkező – társaság tagjaiként 2020. december 20-án, a délutáni órákban, a XIII. kerületben, az 1-es villamos Róbert Károly körút és Reitter Ferenc utca megállójában figyeltek fel egy marokkói férfira, és elhatározták, hogy belekötnek. Egyikük, egy 27 éves ittas férfi megszólította őt azzal, hogy beszél-e magyarul, és tud-e neki cigarettát adni. A sértett a vádlottak megjelenése és magatartása alapján sejtette, hogy valójában csak provokálni akarják, ezért megpróbálta kerülni a konfliktust és kitérni előlük. Három elkövető azonban kísérni kezdte és

azt kiabálta neki, hogy „menjen haza”, vagyis hagyja el az országot.

A társaság női tagja dobütőket tartott a kezében, amelyeket fenyegetően a marokkói férfi irányába emelt. A csoport tagjai a folyamatosan hátráló sértett köré gyűltek, és próbálták őt megragadni és megütni. Amikor a marokkói férfi el akart futni, két vádlott kergetni kezdte, míg a társaik lemaradva követték őket. Az áldozat megpróbált elmenekülni az úton keresztül, ahol azonban túl nagy volt az autóforgalom, így majdnem elütötték. Végül

a támadók utolérték, kétszer is a földre vitték, és a férfi vádlottak testszerte bántalmazták.

A sértettnek egy idő után sikerült felállnia és az úttesten átrohanva elmenekülnie. A megtámadott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a támadókat csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban, továbbá azt is, hogy az egyik, korábban hasonló bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi előző büntetésének végrehajtását is rendelje el a bíróság. A büntetések végrehajtásának felfüggesztésére az ügyészség kizárólag a büntetlen előéletű vádlottak esetében és csak a bűnösség teljes körű beismerése esetén lát lehetőséget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!