Marokkói származása miatt vertek meg egy férfit az 1-es villamos megállójában

2021. június 18. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 25, egy 24 és egy 20 éves férfi, valamint több, eddig ismeretlen társuk 2020 decemberében a megalapozott gyanú szerint azért vertek meg egy férfit az 1-es villamos megállójában, mert marokkói származású volt. A háromból két gyanúsítottat a bíróság most tartóztatott le, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A három huszonéves támadó a XIII. kerületben, az 1-es villamos Róbert Károly körút és Reitter Ferenc utca megállójában figyelt fel a sértettre. Körbevettek a marokkói férfit, majd minden előzmény nélkül, kizárólag a származása miatt belekötöttek, először szidalmazták, majd bántalmazták. A sértett férfinak az autós forgalom miatt csak második próbálkozásra sikerült elmenekülnie. A bántalmazásban testszerte könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség még a támadás napja elfogta a 25 éves férfit, őt letartóztatták, a másik két társát 2021 júniusára azonosították. Mindhármukat bántalmazással, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, az ő letartóztatásukat csütörtökön rendelte el a bíróság. Közben kiderült, az egyik gyanúsítottat a bíróság korábban, egy ugyanilyen cselekmény miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a másik terhelttel szemben pedig szintén ugyanilyen cselekmény miatt jelenleg egy másik bűntetőeljárás is folyik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!