Lesz-e vizsgálat a nyírmártonfalvai önkormányzatnál, kérdezte Vadai, Polt pedig feljelentésként küldte tovább

2023. július 24. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Vadai Ágnes, a DK országgyűlés képviselője írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. Azt akarta megtudni, Polt Péter indít-e vizsgálatot a nyírmártonfalvai önkormányzatnál, ahol az rtl.hu szerint egy üres papírt írattak alá egy idős nővel a közmunkásként foglalkoztatott szociális gondozója ellen. A gondozó kinevette a fideszes polgármester, Filemon Mihály lomb nélküli lombkoronasétányát.

Polt Péter válaszában azt írta: feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdését, azt elbírálásra elküldte a Debreceni Rendőrkapitányságnak

– írja a 24.hu.

Vadai Ágnes előzőleg külön kérte, hogy a legfőbb ügyész érdemben, tartalmilag, konkrétan, minden feltett kérdésére válaszoljon.

Egy hete írtuk meg, hogy Polt Péter szintén feljelentésnek vette és a rendőrségnek továbbította Vadai Ágnes egy másik ügyben feltett kérdéseit is. Akkor a Magyar Honvédségnél történt tömeges elbocsátásokról tett fel kérdéseket a képviselő a legfőbb ügyésznek. A DK-s képviselő Varga Csaba Istvánra, a Magyar Honvédség volt hivatásos őrnagyára hivatkozott kérdéseiben. Polt szerint nem történt bűncselekmény a Varga által elmondott történetek alapján, például akkor sem, amikor éjszaka Horthy Miklós életrajzából kellett felolvasniuk a kiképzés alatt lévő katonáknak, hogy a „harcképességüket fejlesszék”. Ahogy azt sem értékelte annak, amikor egy korábban háromszor NAV-eljárás alá vont, egyetlenegy alkalmazottal rendelkező céggel végeztettek személyiségi és orientációs szűrést a katonákon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!