Novák Katalin is átússza a Balatont

2023. július 22. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök is ott lesz azon közel 12 ezer versenyző között, akik idén részt vesznek a 41. Balaton-átúszáson – derül ki az esemény plakátjáról a Blikk szerint. Novák állítólag a Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot teljesíti majd.

A vasárnapra halasztott átúszásról több érdekességet is megosztottak az esemény Facebook-oldalán. Kiderült többek közt, hogy a 12 ezer nevező 39 százaléka nő, 61 százaléka férfi. Összesen 1071 hazai településről érkeznek az átúszók, de 49 külföldi országból is jönnek az eseményre. A legidősebb induló nő és férfi kora egyezik: mindketten 86 évesek. Az átlagos úszóidő 2 óra 50 perc, de 3 óra 10 perc alatt már az indulók 75 százaléka is beér.

Az előrejelzések szerint kellemesen meleg, 25-26 fokos, de kicsit hullámzó vízben kell teljesíteni az idei Balaton-átúszást. Az idei, 41. átúszást a kedvezőtlen, zivataros időjárás miatt szombatról vasárnapra halasztották. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban új nevezéseket fogadtak, szombat délelőtt 10 órakor lezárták a jelentkezést. A szervezők hangsúlyozzák: a helyszínen nem lehet nevezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!