Magyarország több százmillió euróért vesz kamikaze drónokat a Rheinmetalltól

2023. július 20. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország több százmillió euró értékben vesz kamikaze drónokat a német Rheinmetall AG hadipari vállalattól. A szállítás 2024-ben kezdődik, és a tervek szerint 2025-ben fejeződik be – áll a Rheinmetall közleményében.

Kiemelik, hogy a düsseldorfi Rheinmetall AG fontos megrendelést kapott Magyarországtól a Hero néven ismert termékcsaládjukra. Az erről szóló szerződéseket nemrég írták alá a Magyar Honvédséggel.

A Hero-drónok a keringő lőszerek, közismertebb nevükön az öngyilkos vagy kamikaze drónok közé tartoznak. Ezek az eszközök közelebb állnak az okos lövedékekhez, mint a repülőgépekhez, mivel egyszer használatosak.

Az izraeli UVision Air Ltd. által kifejlesztett Hero-drónok a Párizsi Nemzetközi Légi Kiállításon a Le Bourget repülőtéren 2023. június 20-án – Fotó: Geoffroy Van Der Hasselt / AFP
Az izraeli UVision Air Ltd. által kifejlesztett Hero-drónok a Párizsi Nemzetközi Légi Kiállításon a Le Bourget repülőtéren 2023. június 20-án – Fotó: Geoffroy Van Der Hasselt / AFP

A fegyver a célzóna felett köröz, lokalizálja és követi az ellenséget, valamint elemzi a lehetséges célpontokat. A célpont azonosítása után becsapódik és megsemmisül. A Hero-drónok szárazföldön, tengeren vagy akár levegőből indítva is bevethetők – írta a fegyverről a Rakéta.hu.

A Rheinmetall kiemeli, hogy a Hero egy széles körben használt, bevetésen kipróbált és bevált eszköz, amit az izraeli UVision Air Ltd. védelmi technológiai vállalattal kötött együttműködési megállapodás keretében fejlesztettek. A dróncsalád öt tagból áll, azt azonban nem közölték, hogy Magyarország melyik típusból rendelt.

„A Hero-rendszer számos célpont ellen bizonyította hatékonyságát, beleértve a gyalogságot, a mozgásban lévő könnyű járműveket, a harckocsikat, az ellenséges tábori erődítményeket, a légvédelmi rendszereket és a kritikus infrastruktúrát. Jelentős előnyöket kínál a modern hadviselésben” – áll a Rheinmetall közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!