Kicsit enyhül a kánikula, zivatar hozhat felfrissülést az ország két szélén

2023. július 20. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön hevesebb zivatarok alakulhatnak ki az ország északnyugati részén, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú, azaz narancs figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területére. Emellett az Alpokalján is nagyobb esély van záporok és zivatarok kialakulására, Vas és Zala vármegye területére ezért első fokú figyelmeztetést adtak ki.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön sok napsütés valószínű kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Szerdához képest 1-2 Celsius-fokkal kevésbé meleg levegő érkezik az ország fölé, de délen, délkeleten továbbra is 30 fok fölé emelkedik majd a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható, késő estére 19-26 fok közé hűl le a levegő.

Az északnyugati szél sokfelé élénk lesz, a Kisalföldön és a magasabban fekvő helyeken erős. Továbbá zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés.

Pénteken az ország nagy részén derült lesz az ég, erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű. Főleg a nap második felében egyre több helyen előfordulhat majd eső és zápor, délen helyenként zivatar is. A szél a zivatar környezetében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Délután 25-34 fok várható, délkeleten lesz a melegebb.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!