Halálosan megfenyegették, feljelentést tett Pankotai Lili

2023. július 19. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ismeretlentől kapott, kézzel írt levélben halálosan megfenyegették a diáktüntetések egyik állandó szereplőjét, Pankotai Lilit, aki feljelentést tett a rendőrségen – írta a 444.hu.

„Nagy »dolog« kellhet ahhoz, hogy halálosan megfenyegessetek egy kétgyermekes családapát és egy mindössze 50 kilós 18 éves »kislányt«. Gratulálok!” – írta Pankotai Facebookon, a bejegyzéshez pedig egy fotót is csatolt a fenyegető levélről.

Hozzá hasonlóan halálos fenyegetést kapott nemrég Jámbor András is. A Párbeszéd-Zöldek képviselője Facebook-oldalára azt írta, hogy „a levél tartalma egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejáratókampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellenem és a Szikra közössége ellen folytat”, majd azt is hozzátette, hogy „kétgyermekes apaként vérfagyasztó ilyen levelet kapni.”

Pankotai szerint ugyanattól kaphatták a fenyegető leveleket, mivel a kézírás nagyon hasonló, a különbség csupán annyi, hogy a Jámbor esetében még „bevállalósan aláírták azok a fene nagy betyárok.”

A 444 azt írja, a Pankotai levele végén szereplő Prónay aláírás arra a fasiszta vezetőre utal, aki az 1919-ben alakult Rongyos Gárdának volt a vezetője. A párt célja a trianoni békeszerződés miatt elveszett területeket visszaszerzése volt, a Rongyos Gárdának kisebb konfliktusok közt, de szobrot állítottak Ásotthalmon.

A Pankotai Lilivel készített korábbi interjúnkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!