Pálffy István: Konzervatív vagy liberális szemszögből nézve egész mást tart fontosnak az ember

2023. július 19. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

„Szeretném, hogy a Napi aktuális az eddigi meghatározó szerepe mellett még inkább példának tekinthető mérce legyen a tényműfajban – mondta Pálffy István a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az egykori híradós augusztus végétől vezeti majd a Hír Tv műsorát, de mellette egyfajta coach is lesz a tévénél. Azt mondta, ezt a feladatot úgy lehetne körülírni, hogy igyekszik majd összefogni és összetartani a szerkesztőséget, az újságírókat és a közönséget.

Pálffy István, aaki 13 évig vezette a TV2 Tények című híradóját, 2010–2014 között a KDNP országgyűlési képviselője volt, dolgozott nemzetközi titkárként Brüsszelben, és dublini nagykövet is volt. A politikusi pályafutásáról azt mondta, néhány éve közelről látta, hogy ”miként terjesztette ki csápjait a Soros-hálózat az Európai Unióban". Arról is beszélt, hogy szerinte mindenki valamilyen szemszögből tekint a világra, valamilyen álláspontról értelmezi azt.

Fontos tisztázni, hogy az objektivitás, amellyel a jó újságíró egy témát feldolgoz, nem zárja – és nem is zárhatja – ki a világnézetét, nem teheti zárójelbe az eszmei alapállását. Mindenki valahogy, valamilyen szemszögből tekint a világra, valamilyen álláspontról értelmezi azt. Enélkül semmiről nem lehetne értelmesen beszélni, egy sajtótájékoztató tudósítója ennek hiányában például akár elkezdhetné számolgatni a földön a kavicsokat

– mondta.

Szerinte a témaválasztás is egyfajta szelekció. ”Ebből természetesen következik az is, hogy konzervatív vagy liberális szemszögből nézve egész mást tart fontosnak az ember – mondta.

A Hír Tv július elején jelentette be, hogy Pálffy István 13 év után műsorvezetőként tér vissza augusztus 21-től a csatorna Napi Aktuális című műsorában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!