Brit focidrukkerekkel illusztrálta a krími híd felrobbantását ünneplő ukránokról szóló hírét a HírTV

2023. július 18. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 2016-os, brit szurkolók ünneplését bemutató videót is bevágott a hétfői, több civil áldozatot is követelő krími híd felrobbantásának híréhez a HírTV – írja a Media1 cikkére hivatkozva a 444. A lap szerint a híradóban megjelent riportban (1:07-től) többek közt az hangzik el, hogy „felrobbant a Kercsi-híd, borzasztó az oroszok védelme – énekelték ünnepelve az ukránok egy kocsmában.”

A riportban viszont ilyen nem történik, a bevágott videóban látni viszont angolul éneklő focidrukkereket, akik a kilencvenes évek egyik slágerére, a Gala Freed from desire című számára Will Grigget, a League One gólkirályát ünneplik még 2016-ban. A dalt átköltve azt éneklik, hogy Will Grigg's on Fire.

A videó egyébként időről időre előkerül az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, mémvideó volt például akkor is, amikor azt parodizálták, hogy „a Wagner megszállja Oroszországot”.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, hétfő reggel „vészhelyzet” miatt állították le a forgalmat az Oroszországot a Krím félszigettel összekötő kercsi hídon. Oroszország később azt állította, ukrán dróntámadás érte a hidat, de Ukrajna nem ismerte el a felelősséget a támadásért.

Az incidensben egy autó súlyosan megrongálódott, a benne utazó két felnőtt meghalt, 14 éves lányukat súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A híd krími oldalán hétfőn több kilométeres dugó alakult ki, miután több mint 50 ezer, Krímben tartózkodó orosz turista próbálta meg autóval elhagyni a területet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!