Elvett telefon miatt dulakodott tanárával egy 15 éves nagykanizsai tanuló

2023. július 18. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy 15 éves általános iskolás diákot, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat, mert dulakodott egy tanárával – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Egy nagykanizsai általános iskola 15 éves diákja márciusban az iskola folyosóján vitába keveredett az egyik tanárnőjével. A tanár el akarta venni a mobiltelefonját, mert azt feltételezték, hogy engedély nélkül készített képeket az iskola mosdójában fogat mosó alsó tagozatos gyerekről. Az iskola házirendje szerint a mobiltelefon az órák közötti szünetben csak tanári vagy intézményvezetői engedéllyel használható, az iskola területén fényképet, hang- vagy videofelvételt készíteni csak az igazgató engedélyével szabad.

A fiú átadta a telefonját a tanárnőnek, aki ezután felszólította, hogy menjen le vele az igazgatói irodába, mire a fiú azt kérte, hogy kapcsolják ki a telefonját. Attól tartott, hogy meg fogják nézni a mobilján tárolt képeket, ezért vissza akarta venni a telefonját. A fiú megragadta a tanárnő kezét, próbálta belőle kicsavarni a telefont, de a tanárnő ezt nem hagyta, így dulakodás alakult ki köztük, amit a tanuló csak többszöri felszólításra volt hajlandó abbahagyni.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a tanuló ellen. A fiú beismerte a bűnösségét, azt mondta, megbánta a történteket, ezért a vele szembeni eljárást az ügyészség másfél évre feltételesen felfüggesztette, továbbá erre az időszakra pártfogó felügyeletét rendelte el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!