A rezsi miatt adták ki az agárdi hotelt, ahonnan az iváncsai akkugyár vendégmunkásai kiszorították a beteg gyerekeket

2023. július 18. – 20:55

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan az akadálymentes agárdi Tóparti Sport Hotelben az iváncsai akkumulátorgyár dél-koreai vendégmunkásai laknak, mégis megtartják a mozgássérült gyerekek táborát, a szervező alapítvány tájékoztatása szerint Agárd helyett a Balatonnál. Az is kiderült, hogy a hotel idén így is több sérült gyerek fejlesztését tervezi, mint amennyit az állam finanszíroz, ehhez pedig extra forrásokra van szükség – derült ki az RTL Híradójából.

Hétfőn a Hvg.hu részletes cikke nyomán mi is megírtuk, hogy idén a sérült gyerekek és családjaik nem nyaralhatnak a hotelben, mert az az év eleje óta munkásszállóként üzemel, és ez állítólag még két évig így is lesz. A fenntartó cég ügyvezetője azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány és az energiaárak növekedése miatt csökkentenie kellett a veszteségeit. Az RTL kérdésére is azt mondta, hogy ahhoz, hogy a korábbi vállalás értelmében zajló rehabilitációs és gyógyító tevékenységüket folytatni tudják, a szállórészleget bérbe kell adniuk.

A gyerekek tábora ugyanakkor végül nem marad el, az RTL Híradójából az is kiderült, hogy az önkéntesek pluszmunkájának köszönhetően mégis lesz nyári tábor, a Balatonon. Azt is közölték, hogy remélik, mihamarabb visszatérhetnek az agárdi szállodába, melynek vezetői és munkatársai minden alkalommal a munkakörükön jócskán túlnyúlva, személyesen is segítették az érintetteket. Az ügyben egyébként a DK az Európai Bizottsághoz fordult, mert szerintük a magyar államnak kellene garantálnia, hogy a szálloda tudja biztosítani a táboroztatás lehetőségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!