Varga Judit cowboykalapban jelentkezett be Dallasból, ahol egy kitüntetést adott át

2023. július 17. – 19:56

Másolás

Vágólapra másolva

„Éljünk Budapesten, Miskolcon vagy akár Dallasban, a magyarok mindenhol összetartanak” – írja Facebook-oldalán Varga Judit távozó igazságügyi miniszter, aki Dallasban pózol cowboykalapban, és a feltöltött képek szerint meglehetősen jól érzi magát. Az utazás egyik apropója, hogy Varga a kormány nevében átadta a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje kitüntetését Peter Albert Verhalen Jr. főapátnak a Dallasi Miasszonyunk Ciszterci Apátság és Előkészítő Iskola lelkészi és tanítói szolgálata, valamint az intézmény magyar identitásának megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Varga augusztus 1-jétől az Országgyűlés európai ügyek bizottságának tagja, sőt egyenesen az elnöke lesz. A távozó miniszter szerint a kommunista diktatúra ideje alatt elűzött ciszterciek Dallasban otthonra találtak. Monostort alapítottak és iskolát hoztak létre, amelyet az egyetemi felvételi irodák ma Amerika egyik legkiválóbb intézményeként tartanak számon.

Júniusban írtunk arról, hogy a ciszterci apátság iskoláival kapcsolatos panaszok nyomán a Vatikán vizsgálatot indított a Zirci Ciszterci Apátságnál, aminek eredményeként Bérczi L. Bernát atyát éppen Dallasba helyezték át a vizsgálat idejére. A Válasz Online tényfeltáró anyagában annak járt utána, hogy mi is történt a rendnél. Több forrásuk is megerősítette, hogy a Vatikán főként a zirci pénzügyek visszásságaira kíváncsi, ez lehet az oka annak, hogy nemcsak Bérczi L. Bernátot, hanem Grónai G. Damján gazdasági vezetőt, a Ciszterci Vagyonkezelő Kft. első emberét is felmentették. Úgy tudják, a Vatikán azt várja, hogy nemzetközileg jegyzett könyvvizsgáló cég világítsa át az apátság pénzügyeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!