Szombat délután lezárják az Andrássy utat a Pride felvonulás miatt

2023. július 14. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délután 15 órakor kezdődik a Budapest Pride. A felvonulás a Városligeti Vajdahunyad várától indul, és a Hősök tere–Andrássy út–Oktogon–Teréz körút–Király utca–Lövölde tér–Felsőerdősor utca–Kodály körönd–Andrássy út–Hősök tere útvonalon, várhatóan 17 óra körül ér vissza a Városligetbe. A rendezvény útvonalát a BKK közleménye szerint lezárják a közúti forgalom elől, a közösségi közlekedési járatok módosítva közlekednek.

Délután 15 órától várhatóan 17 óráig:

  • A 20E autóbusz nem érinti a Hősök tere és a Vágány utca / Róbert Károly körút megállókat, a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút–Reitter Ferenc utca útvonalon közlekedik.
  • A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as buszok nem érintik a Damjanich utca / Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere megállókat, a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út útvonalon közlekednek.
  • A 75-ös trolibusz a Hermina út–Állatkerti körút útvonalon jár, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Hősök tere közötti megállókat, a 72-es trolibusz Vakok Intézete és a Gundel Károly út (Hősök tere M) közötti megállóiban áll meg.
  • A 105-ös és a 210B autóbuszok a Podmaniczky utcában járnak, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hősök tere közötti megállók helyett a 72-es trolibusz Szent István Bazilika és Honvédkórház (Hősök tere M) közötti megállóiban állnak meg.
  • A 73-as trolibusz a zárás idején nem közlekedik.
  • A 76-os trolibusz az Andrássy út és a Király utca zárása idején várhatóan a Jászai Mari tér és a Podmaniczky utca– Nyugati pályaudvar, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között közlekedik.
  • A 78-as trolibusz rövidített útvonalon a Keleti pályaudvar M (Garay utca) és a Damjanich utca között közlekedik.
  • A 70-es trolibusz a lezárások miatt az Erzsébet királyné, aluljáró és a Károly körút (Astoria M) között közlekedik.

Délután 13 órától 20 óráig az autóforgalom elől lezárják a Kós Károly sétányt, valamint várhatóan 14 órától 17 óráig a Kós Károly sétány–Hősök tere–Andrássy út–Oktogon–Teréz körút–Király utca–Lövölde tér–Felsőerdősor utca–Andrássy út–Hősök tere–Kós Károly sétány útvonal is zárva lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!