A temetőben legeltette a falu birkáit az önkormányzat, feljelentették

2023. július 14. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

Kegyeletsértés miatt feljelentést tettek Békés vármegyében, mert a zsadányi temetőben vadhálókat állított fel az önkormányzat, és ott legeltette a község birkáit – írja a Blikk.

A helyiek amiatt panaszkodnak, hogy a birkák nemcsak lelegelték a területet, de a sírkövekre piszkítottak, és megették a hozzátartozók által vitt virágokat.

„Úgy hallottuk, a fűnyírással akart így spórolni a polgármesterünk. Megkérdezhette volna a lakosságot, nekünk tetszik-e ez az ötlet, de nyilvánvaló lett volna a nemleges válasz, így hát nem kérdezett” – mondta egy zsadányi férfi a Blikknek.

Szerinte a vadháló karámként történő felhasználása is jogsértő, mert azt nem a haszonállatok őrzésére szerezte be a polgármester, hanem vadkárelhárításra. Érdekesnek tartja, hogy miközben a polgármester napi szinten foglalkozik azzal, hogy – szerinte – Zsadányban megtalálta Atilla sírját, „a falu száz évvel ezelőtti generációjának sírjaira nyugodt szívvel ráengedi a községi nyájat”.

A rendőrség a feljelentéseket hivatalból megküldte az ügyészségnek, a Gyulai Járási Ügyészség pedig az ügyet hatásköri okból, elbírálásra megküldte a Gyulai Járásbíróságnak. A Blikk azt írja, a közmunkások mára eltávolították a zsadányi temetőből az ideiglenesen felállított karámot, és a község juhait máshol legeltetik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!