A polgármester sem örül a fóti akkumulátorüzemnek, de így is kifütyülték a lakossági fórumon

2023. július 13. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Éles kritikát kapott, többször is kifütyülték Vass György fideszes polgármestert azon a lakossági fórumon szerdán, amit azért tartottak Fóton, mert két akkumulátoripari vállalkozás is betelepülni készül a 76 hektáros HelloParks logisztikai központba.

„Vigyétek a kínai szennyet Felcsútra! – hát ezt ne nekem mutassák, hanem annak, aki elintézte, hogy ide kerüljön ez az üzem” – szólt oda a 24.hu beszámolója szerint a fóti polgármester a lakossági fórum elején az egyik résztvevőnek, aki a feliratot a feje fölé tartva ült be az első sorokba.

Vass György azt mondta, szóbeli megegyezést kötött a HelloParks vezetésével, ami arról szólt, hogy olyan tevékenység ne kerüljön a logisztikai parkba, ami a lakosságnak gondot okoz.

„Akkor jött a derült égből a lórúgás, hogy akkumulátorüzem. Higgyék el, én sem örülök neki”

– mondta a polgármester, aki a fórumon többször is azt ígérte, tolmácsolni fogja a lakosság véleményét.

A HelloParks képviselője azt mondta, hogy „a legveszélyesebb munka nem itt fog történni”, Fóton csak összeszerelik a kész akkumulátorokat, és ez szerinte valójában könnyűipari tevékenység.

A magyarországi akkumulátorgyártással részletesen, több cikkben is foglalkoztunk a Telexen, legutóbb például az Ácsra tervezett katódgyárról írtunk, de a többi cikkünk itt olvashatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!