Közlekedési cégek közös kampányt indítottak a gyorshajtás ellen

2023. július 12. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Közös kampányt indított a BKK és a Budapest Közút, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a sebességhatár legcsekélyebb átlépése is emberéletbe kerülhet, Magyarországon társadalmilag mégis elfogadott a gyorshajtás.

A kampány #azélet1 néven fut:

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A kampányról szóló közlemény kiemeli, hogy ha egy gépjárművezető 30 helyett 50 km/órás sebességgel üti el a védtelen, gyalogosan közlekedő embert, közel 400 százalékkal magasabb az esélye annak, hogy az halálos sérülést szenved. Egy lakóutcában 30 helyett 50-nel menni arányosan olyan, mint az Árpád hídon 70 helyett 120-szal haladni. Már a kismértékű sebességtúllépés is emberi életekbe kerülhet.

„Az utcák, az utak és a járművek csak tárgyak, önmagukban veszélytelenek. Rajtunk, embereken múlik, hogyan használjuk ezeket. A közlekedési szabályok megszegése, a sebességtúllépés emberi hiba, sőt emberi döntés” – hangsúlyozza dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Az Árpád hídi gázolás idén már a sokadik olyan eset, amikor védtelen emberek esnek áldozatul valakinek a rossz, felelőtlen döntése miatt. Ez rámutat arra, hogy nagy a baj és mielőbbi beavatkozásra, összefogásra van szükség

– írja a közlemény.

A kampány indítói várják minden olyan szervezet csatlakozását, akiknek fontos, hogy megelőzzük a gyorshajtásból eredő halálos sérüléseket. A bkk.hu/azelet1 oldalon folyamatosan bővítik a csatlakozók listáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!