A Bolt Taxi azt állítja, hogy teljesen jogszerűen működik

2023. július 12. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált a Bolt Taxi arra, hogy az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, Metál Zoltán azt kéri a fővárostól, hogy semmisítsék meg a Bolt szerződését személyszállításra, mert az szerinte jogellenes.

„A BOLT HTX Kft. minden esetben a magyar jogi szabályozások szerint jár el, és azoknak maximálisan eleget téve mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. A társaság védjegyoltalommal, azon belül is szó- és szóösszetételre vonatkozó védjeggyel rendelkezik. A Bolt Technology OÜ, vagyis a Bolt központ a jogosultja az érvényes, nemzeti (magyar) BOLT TAXI szóvédjegynek. A Bolt HTX Kft. jogosult a nevezett védjegy használatára és arra, hogy a védjegy használatát a vele szerződéses jogviszonyban álló partnerei számára engedélyezze” – írta a társaság az Indexnek küldött közleményében. Azt írták, hogy a társaság a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak teljes mértékben megfelel.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„A Bolt HTX Kft. a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiállított diszpécserszolgálati engedély alapján működik, valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. mint közlekedésszervező által kiadott engedély alapján a Bolt HTX Kft. jogosult a védjegyoltalommal ellátott szabadjelző használatára. A társaság teljes mértékben jogszerűen működik” – közölték.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, a taxis szövetség elnöke, Metál Zoltán azt kéri a fővárostól, hogy semmisítsék meg a Bolt szerződését személyszállításra, mert az szerinte jogellenes. „A fő probléma, hogy nem azonos feltételek mellett kell versenyezniük a szereplőknek” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!