A taxis szövetség azt kéri a fővárostól, semmisítsék meg a Bolt engedélyét

2023. július 11. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, Metál Zoltán azt kéri a fővárostól, hogy semmisítsék meg a Bolt szerződését személyszállításra, mert az szerinte jogellenes. A szakmai érdekvédelmi szervezet vezetője elsősorban a Bolt védjegyhasználati gyakorlata miatt emelt kifogást – derült ki abból a levélből, ami az Index birtokába jutott.

Álláspontja szerint a közgyűlési rendelet pontosan meghatározza, hogy a személytaxin milyen egységes szabadjelző és logó helyezhető el, amitől csak védjegyoltalom alatt álló szabadjelzővel lehet eltérni. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha mind a szabadjelző, mind pedig a logó védett, illetve jóváhagyott.

Metál utánanézett, és azt látta, hogy a cég „BOLT TAXI” szóvédjeggyel rendelkezik, ehhez képest a Bolt Taxi autói szabadjelzőt használnak, vagyis nem végig nagy a betűk típusa. A Bolt anyavállalata egy Észtországban bejegyzett cég, amelyiknek az eredeti logójában fehér alapon zöld betűk szerepelnek, nálunk viszont pont fordítva van, ez is aggályos az OTSZ szerint.

„A fő probléma, hogy nem azonos feltételek mellett kell versenyezniük a szereplőknek”

– állította a lapnak Metál. „Mi azt kérjük és azt is várjuk el, hogy szabályos módon történjen a fuvarszervező cégek minősítése és az engedélyek kiadása.

Az Uber 2016-ban itt hagyta a magyar piacot, mert érzésük szerint az akkori törvényi szigorítások ellenük irányultak. A taxisok akkor elérték a céljukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!